Informacije na telefonu 01 5000 600
Domov | O nas

O nas

V podjetju Metaling d.o.o. smo posebej specializirani za toplotno obdelavo kovin in zlitin v vakuumu, spajkanje v vakuumu, ionsko pulzno nitriranje v plazmi, ionsko pulzno nitrokarboriranje v plazmi, pooksidacijo v plazmi, toplotno obdelavo materialov za elektrotehniko in elektroniko, utrjevanje berilijevih bronov v vakuumu;

Naša dejavnost zajema tudi svetovanje našim strankam, glede uporabe materialov ter ustreznih alternativnih materialov za izdelavo orodij in najustreznejših postopkov toplotnih obdelav kovin in zlitin v vakuumu, ki lahko zagotovijo najboljše lastnosti orodij pri njihovi nadaljnji uporabi. Pri tem uspešno sodelujemo s Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, Univerze v Ljubljani.

Temeljna značilnost preteklega obdobja je stabilna rast in razvoj podjetja. Da bi lahko sledili najnovejšim tehničnim in tehnološkim dosežkom s tega področja ter zadovoljili potrebe naših strank, ki jih narekuje odprtost evropskega trga za slovenska podjetja s področja orodjarske in strojne industrije, moramo nenehno investirati v najmodernejše stroje in opremo ter najsodobnejše tehnologije, ki so ekološko čiste in okolju prijazne tehnologije.

Najmodernejši stroji in oprema, najsodobnejše tehnologije, visoka strokovnost naših kadrov, dolgoletne izkušnje ter hitra odzivnost, so zagotovilo za zadovoljstvo naših strank.

Posebno skrb namenjamo zaposlenim, od katerih ima večina univerzitetno izobrazbo in njihovemu izobraževanju in usposabljanju. Trudimo se, da se pridobljeno znanje in izkušnje nenehno prenaša na mlajše kadre. Skrbimo za štipendiranje ter v sodelovanju s Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo omogočamo študentom prakso med študijem ter izdelavo seminarskih in diplomskih nalog pod mentorskim vodstvom.

Podjetje Metaling d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1991 kot prvo podjetje v Sloveniji, ki deluje kot podporni center za zagotavljanje celovite storitve na področju toplotnih obdelav kovin in zlitin in toplotnokemičnih obdelav površin. V naših vrstah so zaposleni strokovnjaki, ki so leta 1984 v Sloveniji prvi uvedli postopek toplotne obdelave v vakuumu.